El Vilar
Puig-reig

La Cortada
    C-1411 a Puig-reig agafar camí de la Gravera fins camí de la Cortada i seguir a N-E uns 2 km

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès que conserva l'estructura i els elements constructius tradicionals. És una edificació senzilla, de planta rectangular feta amb murs de maçoneria i cantoneres de carreus. Les obertures són fetes de llindes, brancals i escopidors de pedra i els tancaments són de fusta. La coberta és de teula àrab a dues vessants amb xemeneia. Té un cobert al costat est en estat de ruïna, fet amb murs de pedra i encara conserva dues obertures fetes d'arc rebaixats de rajol pla.

Masoveria del segle XVIII bastifda en un període de màxima expansió de l'agricultura a Catalunya i al municipi de Puig-reig.