El Terrers
Montseny

  Vallès Oriental
  Camí del Terrers
  Emplaçament
  Pel camí del Puig

  Coordenades:

  41.79806
  2.42215
  451993
  4627517
  Número de fitxa
  08137 - 109
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Medieval
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XIII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  002302600DG52G0001DJ
  Autor de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

  El Terrers és una masia d'origen medieval que va ser reformada i ampliada en època moderna. La darrera reforma important va ser a finals del segle XX. És un edifici de planta rectangular construït aprofitant el desnivell natural del terreny. Consta de planta baixa, pis i golfes i té amb la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Les obertures es distribueixen per les façanes de forma aleatòria. L'acabat exterior és arrebossat. A prop de la casa hi ha l'antiga pallissa.

  No s'hi ha pogut accedir.

  El mas Terrers consta com una de les cases de la parròquia de Sant Marçal ja al segle XIII. Va quedar deshabitat després de la pesta negra de 1348 i part de les seves terres van ser absorbides en època moderna pel mas Illes. 

  Inventari del Patrimoni Construït del Parc del Montseny. Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona i Diputació de Girona. Any 2008. 

  PLADEVALL, A. (1989). "El Monestir de Sant Marçal del Montseny", Monografies del Montseny, núm. 4. Viladrau: Amics del Montseny.