El Serral
Santa Margarida i els Monjos

Pocs metres al NE del nucli de Sardinyola.

Eclecticisme
    Plànols realitzats per Joan Girona (advocat)
    Tríade scp

Masia coberta a quatre vessants. De la façana principal, és destacable una torre de planta quadrada i una galeria d'arcades. Al costat de la Masia hi ha un celler que destaca per la seva estètica de caire modernista.

Durant la guerra civil espanyola (1936 -1939), la masia va ser utilitzada com a caserna del camp d'aviació proper. Al davant mateix de la construcció hi ha un refugi antiaeri.

ARNABAT, Ramon (1993) 'La gent i el seu temps. Història de Santa Margarida i els Monjos. De la Filoxera a la Guerra Civil. 1890-1940.' Ed. Ajuntament de S.M. i els Monjos, Col·lecció: Quaderns de divulgació local. Nº5. GIRONA, Jaume (1985). Les nostres masies. Programa de la Festa Major 1985. Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. P.30. ROSSELLÓ RAVENTÓS, Joan (1986). Inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya. Barcelona.