El Sanglas Nou
Les Masies de Roda

Zona de la Colònia del Còdol-Dret, 08510.
    Es troba emplaçada al nord del Ter, al sud del camí que anava a l'antiga colònia de Còdol.

Està enrunada.
    Jacob Casquete Rodríguez

Restes d'una antiga masia. Actualment solament es pot apreciar una planta rectangular de la que es conserva una potència murària d'un metre i escaig. La vegetació abundant fa difícil la seva apreciació donat que la cobreix integrament. Abans de ser enderrocada "era una casa de planta rectangular amb la coberta a dues vessant i el carner perpendicular a la façana. Constava de dos plantes amb una superfície aproximada de 200 m2. Estava construïda amb pedra i la coberta de bigues de fusta amb un acabat amb teula ceràmica aràbiga. Originalment era una masia que havia estat habitada però que es va enderrocar degut al seu mal estat de conservació" (POUM, 2008).

Cronològicament és una construcció emmarcada en els segles XVII-XVIII.

H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2008): "Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic". POUM de Les Masies de Roda de 30 de abril de 2008, Vic.