El Roser Vallcebre

Plaça del Roser, s/n, 08699 Vallcebre.
Carretera B-401, al centre del poble de Vallcebre just davant l'Ajuntament.

XVII-XVIII
Ajuntament de Vallcebre
Anna Junyent Traserra

La casa està situada al centre del poble de Vallcebre. És una construcció de planta rectangular i teulada a doble vessant, amb el carener paral·lel a la façana nord-est, on es concentren la major part de les obertures. A la façana sud s'hi poden observar tres balcons individuals. La part posterior de la casa no té tantes obertures. Consta de planta baixa, dos pisos i golfes. Està feta amb pedra i ciment i alguna part arrebossada.

Aquesta històrica casa del municipi, actualment té un ús residencial, als dos pisos superiors, i pública a la planta baixa que és on hi ha el dispensari municipal. Antigament era la seu de l'Ajuntament, i hi havia hagut també una escola i es diu que, fins i tot, s'hi havia establert una presó.