El Roser
Monistrol de Montserrat

Historicista
    Alexandre Soler i March
    CASADO GEA SL
    Helena Garcia Navarro

Església d'estil neoromànic, amb una capçalera formada per un absis central envoltat de petites absidioles que donen amplitud a l'espai al voltant de l'altar, amb una cúpula aixecada sobre petxines.
    És construïda amb pedra calcària, que li dóna un color groguenc característic.
    Pel cantó de ponent s'accedeix a la sagristia, que està adossada a l'església, i a l'extrem hi havia un petit campanar d'espadanya, que va desaparéixer (durant la guerra civil) i va ser reemplaçat per l'actual, que es va començar a aixecar l'any 1960.

L'autor era deixeble de Domènech i Montaner. Es va centrar en l'arqueologia medieval i renaixentista, fet que queda palès en treballs com aquest.

El projecte és de novembre de 1927, i comprenia l'església, l'escola i una casa-habitació. La direcció de l'obra va ser adjudicada a començaments de 1929 i les obres es van donar per enllestides a mitjan de 1930.

Ballús, Glòria (2000). "Els municipis del Bages. Manresa: Centre d'Estudis del Bages
    Benavente i Freixas, Ramon (1992). "Can Gomis. Història d'una colònia industrial a les ribes del Llobregat". Argentona: l'Aixernador edicions.
    Laudo, Susana. "Fitxa de l'inventari del patrimoni cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat". Barcelona: Generalitat de Catalunya.
    Serra, Rosa (1985). "Fitxa de l'inventari de patrimoni arquitectònic". Barcelona: Generalitat de Catalunya.