El Roc Blanc
Viladecavalls

Plaça del Roc Blanc

Presenta pintades vandàliques.
    Ajuntament de Viladecavalls. Carrer Antoni Soler i Hospital, 7-9 08232 Viladecavalls
    Marta Lloret Blackburn

Es tracta d'un gran bloc monolític de quars blanc cristal·litzat, situat en una plaça de la urbanització de Can Trias. Consta d'un plafó explicatiu i d'il·luminació.

Aquesta pedra estava situada a peu del camí ral de Terrassa a Viladecavalls. En un document del segle XVII, es relata la tortura d'unes dones acusades de bruixeria a l'indret de la Pedra Blanca, que probablement es correspon amb aquesta pedra. En cartografia del segle XIX, també apareix referenciat el Roc Blanc. Ja al segle XX, durant unes obres d'arranjament de la zona, la pedra va ser portada en un abocador, juntament amb la runa de l'obra. Anys més tard, i de forma casual, el senyor Juan Luis del Campo la va reconèixer en un camp, i en va promoure el retorn.