El Reguer
Taradell

Camí del Reguer

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Reguer és una masia d'origen medieval que ha estat reformada a finals del segle XX, que n'ha alterat notablement les característiques constructives.
    És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis, construït de nou, es composa segons tres eixos d'obertures, les de l'eix central d'arc rebaixat i la resta amb llinda de fusta. A la resta de façanes les finestres són d'arc pla arrebossat. El tractament exterior dels murs és de pedra vista a la façana i arrebossat amb formigó a la resta. El ràfec està acabat amb cabirons. La casa està envoltada per diverses edificacions, algunes de les quals eren porxos i pallisses, que tenen funcions agropequàries.

L'indret de "Regario" està documentat des de l'any 1022, tot i que no es troben referències a la masia fins a l'any 1292. Al fogatge de 1497 hi consta que pertanyia a Andreu Reguer, i al de 1553 "Pere Màrtir qui sta al Reguer". Tal i com consta a l'amirallament de 1854 estava en mans de Ramon Bellsolei d'Arenys de Munt. Pertany des de principi del segle XX a la mateixa família, que provenia de Tavèrnoles.