El Puig
Montseny

Camí de Sant Marçal al Puig

La casa es troba en bon estat, però tots els edificis annexes es troben en ruïnes.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El Puig és una masia del segle XIX que originalment era de menor alçada i dos cossos. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té al coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Les obertures són totes amb llindes de fusta i brancals ceràmics, algunes de factura moderna, i es disposen formant eixos. A la part posterior s'hi adossa un cos quadrangular de menor alçada que fou afegit en la darrera intervenció. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. Al davant de la casa hi ha una pallissa i d'altres dependències annexes en estat ruïnós.

Va ser rehabilitada l'any 1987 per la Diputació de Barcelona per acollir-hi l'estació biològica del Montseny, que acull activitats de recerca i estudi sobre el medi i els recursos naturals. Està gestionat per l'Institut Català d'Ornitologia.