El Prat de Baix
Bigues i Riells del Fai

Marge dret de la carretera de Caldes a Sant Feliu de Codines. B-143

XVII-XIX
    S'hi van realitzant tasques de manteniment
    Anna Soteras i March

Casa pairal de planta quadrada, de planta baixa, pis i golfes, amb coberta a quatre aigües de teula àrab. En l'extrem nord-est hi ha una torre de planta quadrada d'una planta més, amb mirador i coberta també a quatre vessants. Té diversos cossos afegits al darrera i dues terrasses a diferent nivell que ocupen tota la façana de davant.
    Sembla que es va reconstruir a finals del s. XIX sobre un antic convent o hostal de camí del segle XVII, els vestigis del qual encara queden en les obertures de planta baixa de la façana sud-oest, amb finestres de pedra arenisca treballades.
    En una de les llindes de planta baixa es pot llegir la data 1627.
    Les reformes van consistir en ampliar l'edifici existent i construir galeries porxades i terrasses als dos pisos, en la façana sud.
    Hi havia un barri que tancava l'accés des de la carretera, adossat al qual es va construir a principis de segle XX, sobre l'antiga era, un cobert suportat per pilars de fosa i sostre de biguetes metàl·liques..

Tota la planta de les golfes està il·luminada a través d'unes obertures amb arcades, com si es tractés d'una galeria, que després es va tancar amb fusteria envidrada.
    En el marge de l'antiga carretera hi ha un pi centenari, de gran alçada.