El Pla
Sant Julià de Cerdanyola

Els Plans
    Camí forestal al Santuari de Falgars o camí gros

María del Agua Cortés Elía. OPC

Masia formada per dos cossos adossats formant un angle i un cobert al costat, delimitant el pati d'accés. La casa és un edifici de planta baixa, pis i golfes sota teulada a doble vessant amb carener paral·lel a la façana principal que s'obre a SO. L'edifici està molt modificat i no conserva elements històrics que demostrin el seu passat. Totes les obertures han estat modificades i els murs són de paredat fet amb pedra barrejada i algunes cantoneres escairades als angles. Tot el conjunt es troba dins un tancat i destaquen les terrasses en que es distribueix el terreny del volant, ja que estan separades per diversos murs de pedra seca.

A l'entrada a la casa hi ha un cartell que diu el Pla de cal Carboner, nom pel que es coneix també aquesta casa ja que havia sigut una masoveria de cal Carboner. Actualment és una casa de turisme rural.

No es disposa de documentació històrica d'aquesta casa, que segons el catàleg de masies es va construir el 1842. La fesomia del conjunt, degut a les rehabilitacions practicades, no ens permet esbrinar èpoques anteriors.

SERRAIMA MILIAN, Lupe (2013) Pla Especial de Catàleg de Masies, cases Rurals i altres edificacions. Text refós. Diputació de Barcelona i Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola. Aprovat per la Generalitat de Catalunya 11/4/2014.