El Pla
Monistrol de Calders

a la zona oest del terme municipal, entre els masos Mussarra i el Bosc.
    situat en una zona boscosa, quedant força amagat per la vegetació.

XVII?
    es troba en avançat estat d'enderroc.
    Sara Simon Vilardaga

Les restes del mas el Pla són escasses, bàsicament uns trams de mur de poca alçada, formats per carreus desbastats de mides diverses, la majoria més aviat allargats, junt alguns blocs també desbastats de mides més grans. L'espai que ocuparia la planta del mas es troba força cobert de vegetació que amaga part les restes conservades. L'indret on està ubicat és un punt lleugerament elevat, vers el sud-oest del mas el Bosc, en una zona en la que el bosc ha anat ocupant terreny.

El mas s'ubica a la Serra del Pla.
    Autor de les imatges: Gustau Erill Pinyot.

El mas el Pla formava part del mas el Bosc, constant documentat almenys al segle XVIII; concretament al 1732 el mas Alzina, el mas el Pla i el mas Pujol eren possessions del Bosc. En la bibliografia es dóna notícia que al mateix segle XVIII el mas el Pla es trobava deshabitat.