El Penell
Calaf

Al Parc Ramon Sala Coy, ubicat al carrer Francesc Macià.

Ramon Sala Coy
    Ajuntament de Calaf
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

Escultura de ferro pintat. L'obra pretén ser una síntesi de la naturalesa en els seus tres regnes. Emergint d'allò més gràvid (sòcol-terra), passant pel regne vegetal (fulles-fruits), fins al regne animal, el més alat (oreneta-penell). Igualment s'intenta mostrar l'equilibri de la natura, que és majoritàriament simètrica, amb alternances de pes-contrapès en el fullatge.

Escultura participant a la 4a Trobada Internacional d'Escultors (Calaf, 1996). La Trobada Internacional d'Escultors fou una trobada d'escultors que es va celebrar a Calaf entre els anys 1993 i 1996. De totes les escultures presentades a concurs, un jurat seleccionava les guanyadores, les quals s'inserien en la ciutat i passaven a formar part del teixit urbà de la vila. Durant el mes de juliol, escultors originaris de diversos països d'arreu d'Europa i del món instal·laven els seus tallers a la vila i desenvolupaven la seva obra. Les Trobades d'Escultors dotaren Calaf d'una nova imatge urbanística, ompliren d'art contemporani diversos indrets, augmentaren el patrimoni cultural del poble i, a la vegada, s'integraren d'una manera estudiada en l'urbanisme.

Trobada internacional d'escultors : 1993-1996 (1999). Calaf : Ajuntament de Calaf, p. 124-125.