El Pasqualet de Dalt
Caldes de Montbui

Carretera de Caldes a Sant Sebastià,
    L'entrada queda a mà dreta, a l'inici de la carretera del Farell, per sobre del càmping

Laura Bosch Martínez

Casa de planta rectangular, que consta de planta baixa i pis, amb la coberta plana i transitable. Tota la casa presenta una gran simetria respecte a l'entrada principal; aquesta sobresurt de la façana amb una porxada vidrada i un esglaons que donen accés a l'interior de la casa. Per damunt, una balconera amb balustrada permet gaudir de l'imponent paisatge. La planta baixa queda delimitada pel primer pis amb un seguit de motllures lineals que sobresurten de la façana. També es poden observar dues franges de rajols ceràmics emmarcats per dues motllures rectilínies, decorats amb motius vegetals i florals representant les fulles i la flor de taronger per damunt dels quals, al centre hi ha tota una sanefa de taronges pintades. A les cantoneres de la façana principal, al primer pis s'observen dues gàrgoles per evacuar l'aigua de pluja de la coberta i dues més petites de les quals una està molt malmesa a la planta baixa, damunt del terrat del garatge. A la casa s'hi pot accedir bé pel camí de terra que va fins a una bassa rodona que ha estat transformada en piscina, o bé per unes escales de pedra i maó que van salvant el desnivell del terreny. Per sota de la casa hi ha una bassa de planta rectangular que mesura 6 metres x 8 metres, i gairebé 3 metres i mig de fondària, feta de pedra i rajol català vermell, amb quatre contraforts que aguanten els murs orientats a ponent (un) i a migdia (tres).

Se sap que en aquesta casa hi ha viure en Moreu-Rey, anys després de que els seus pares, a causa de la guerra civil, haguessin de vendre bona part de la propietat de Can Pasqualet. Actualment hi ha uns masovers que fan el manteniment de la finca. Al seu interior, en una habitació hi ha gran quantitat de llibres emmagatzemats que havien estat propietat del mateix Moreu-Rey, molts d'ells en llengua francesa (tractats, gramàtiques, llibres filosòfics i científics, etc), d'història. Actualment no hi ha cap inventari fet de la col·lecció.