El Parquet
Vilafranca del Penedès

Avinguda de Lluís Companys, 50
    Av. de Lluís Companys cantonada Via Europa

Rafael Bolet
    Jordi Montlló Bolart

Construccions atípiques de diferent entitat que inclou habitatge, annexes, pati, tanca i ornaments, que es caracteritzen per l'ús del trencadís de rajoles de varietats múltiples. L'edifici principal és de planta rectangular i té l'aspecte de capella amb una nau central i capelles laterals, de volta volada. També hi ha un pou de secció circular amb coberta piramidal, també de rajola valenciana, sustentada amb quatre columnes.
    Rosselló (1992:186) el defineix com "monument a l'evasió de l'època i com un aïllament voluntari, crític i rebel de la societat, reflectit en una autoconstrucció individualista i de caràcter místic, que utilitza un llenguatge expressiu i colorista d'arrels eminentment populars".

Construcció de postguerra per iniciativa del mateix propietari, el senyor Bolet.

SARSANEDAS, O i CIRUGEDA, J. (1975). "El Parquet, l'obra d'en Rafael Bolet, artista autodidacte i arquitecte vilafranquí. Museu de Vilafranca.