El nen de Manuel Cusachs
Òrrius

XXI
    Manuel Cusachs i Xivillé
    Cultural
    Ajuntament d'Òrrius
    Virgínia Cepero González

Escultura de pedra de granit que representa un nen ajagut en actitud expectant. És obra de l'escultor Manuel Cusachs i Xivillé, en col·laboració amb en Pitu i en Jordi Barbany (Granits Barbany) i realitzada l'any 2000.

Es troba sobre un pedestal de granit, en forma de columna prismàtica de base escalonada, fust de blocs de granit i capitell simple, també de granit.

Manuel Cusachs i Xivillé (Mataró, 1933-2019). Va ser un destacat escultor català que va iniciar la seva formació artística en dibuix i pintura a l’escola de dibuix de Mataró, però va acabar decantant-se professionalment per l’escultura. Va realitzar un gran nombre de retrats i monuments dedicats a personatges il·lustres, com Josep Pla (1976), Josep Vallverdú (1977), Salvador Espriu (1979), Josep Maria Flotats (1980), Joan Fuster (1983) i Miquel Martí i Pol (1995).

La seva obra va ser exposada en diferents ciutats d’arreu del món com Boston, Estrasburg o Roma.

L’any 2001, la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi com a distinció per la seva contribució a l’art català. És fill adoptiu d’Òrrius, on tenia el seu taller.