El Maset
Castellfollit del Boix

El nucli del Castell. Sud de Maians
    Emplaçament
    Des de la rotonda que porta cap a Maians i Castellfollit, agafar el trencant de l’esquerra direcció al Castell.
    525

41.63354
    1.68355
    390350
    4609927
    08059 - 234
    1830
    Restaurada
    002101700CG91A0001KL
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El Maset és una edificació d’època contemporània que segons el cadastre fou edificada l’any 1830. Es tracta d’una construcció formada per diferents cossos que actualment agrupa dues cases. Consta de planta baixa, pis i una zona de golfes amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a llevant. La part posterior de l’edificació hi ha un petit patí tancat per un baluard, que antigament era la zona d’accés de la casa. A l’interior conserva l’antic forn de pa i el foc a terra.

El Maset juntament amb la resta d’edificacions de la zona El Castell corresponen a cases rabassaires de Cal Maianes.