El Magatzem de Baix
Taradell

C. de la Vila, 6

XVI-XVII
    Presenta cert estat de deteriorament per trobar-se deshabitada.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Magatzem de Baix és una casa del segle XVI que va ser reformada al segle XVII. És un edifici entre mitgeres i de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla de pedra carejada, amb incisió conopial, de les mateixes característiques que un altre que hi ha a l'extrem de la façana, que ha estat reformat com a finestra. Entre els dos portals hi ha un finestral d'arc pla de pedra carejada amb l'any "1594" inscrit amb unes estisores en relleu intercalades. Al pis hi ha tres finestrals d'arc pla de pedra carejada, amb incisió sinuosa i una roseta central. A les golfes hi ha tres petites finestres d'arc pla de pedra carejada. El tractament exterior dels murs és actualment la pedra vista. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.

Recentment s'ha repicat l'arrebossat de la façana que tenia uns singulars esgrafiats de notable interès històric i artístic.

El motiu de les tisores gravat a la llinda apunta a que en el seu origen es tractava d'una casa de menestrals, concretament d'una sastreria.