El Gorg de la Truja
Santa Eulàlia de Riuprimer

NO de Santa Eulàlia de Riuprimer
    Emplaçament
    Carretera BV-4316 direcció Santa Maria d'Oló, a l'alçada del trencant de Torreferrada, a la esquerra

41.9149
    2.17204
    431339
    4640659
    08247 - 29
    Pilar Camañes

Es tracta d'un clot en el transcurs del riu Mèder. En aquest tram el riu s'estreny per salvar un desnivell de gairebé 30 metres en diversos petits salts d'aigua. El més pronunciat, amb una petita cascada acaba en una zona més ampla i profunda, un clot, format probablement per l'erosió del mateix salt, on l'aigua alenteix el seu curs per l'estrenyiment del successiu sallent. A l'est del municipi, passada la Font Gran. Per arribar-hi es pot resseguir el Mèder des de la Font Gran o es pot agafar la carretera de Vic a Moià i Calaf per Súria (BV-4316), al km. 8 es troba el desviament, a la dreta, per arribar al mas de la Codina. En aquest punt es creua la carretera direcció sud i es localitza un corriol que permet accedir a la part superior del Gorg.

No hi ha cap indicació per arribar-hi

Existeix la llegenda que des del gorg de la Truja havien fet màgia a la Codina tot fent aparèixer una truja i els godalls encesos de foc. D'aquí vindria el seu nom.