El gegantó Quirzet Sant Quirze Safaja

Centre Cívic del Parc de l'aigua

Objecte
XXI
Lúdic
Ajuntament de Sant Quirze Safaja
Núria Cabañas

El gegantó de Sant Quirze Safaja, el Quirzet, va ser construït per Àngels Rosés amb fibra de vidre i el vestuari va ser realitzat per Montserrat Barull. El Quirzet representa un treballador de les poues de glaç. Duu una camisa de quadres grisos i negre amb una samarra al damunt amb una faldilla de color vermell. També porta una barretina realitzada amb fibra de vidre. En una mà hi porta un arpiots i a l'altra mà un pa de glaç. Actualment participa a la Festa major de Sant Quirze Safaja.

Imatges cedides per Jordi Roca i Riera

El gegantó Quirzet i els dos capgrossos es van inaugurar el 15 de juny de l'any 2014. L'acte de presentació va consistir amb esmorzar popular amb les diverses colles geganteres de la comarca del Moianès i va concloure amb l'acte de bateig per Mossèn Antoni Pladevall presidit pels seus padrins, l'Andreu i la Coloma, gegants de Castellcir.

SA FAIG. Butlletí d'Informació Municipal de Sant Quirze Safaja. Abril 2014. Número 29. "Us presentem el Quirzet. El futur gegantó de Sant Quirze Safaja. https://gegantsdecatalunya.wixsite.com/gegantscatalans/el-moians