El Ferrer de Dalt
Montseny

Camí del Ferrer de Dalt
    Pel camí que comença poc després del km 14 de la BV-3301

Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El Ferrer de Dalt és una masia del segle XVIII que va ser reformada a finals del segle XX afegint un balcó corregut al pis i ampliant algunes obertures. Així mateix, s'hi va adossar un nou volum de forma perpendicular que també té les funcions de vivenda.

La masia és de planta rectangular i s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal descentrat d'arc de mig punt ceràmic, la part superior del qual ha quedat tapada pel balcó. La resta d'obertures del frontis són d'arc pla arrebossat, les del pis de factura moderna. A la façana lateral hi ha dos finestrals, una amb llinda de pissarra i l'altre d'arc pla arrebossat. A la part posterior no té obertures i s'hi adossa un cos d'un nivell la coberta del qual segueix el pendent de la principal. El tractament exterior dels murs és arrebossat. A pocs metres de la part posterior hi ha un cobert antic. Davant la casa hi ha una era amb lloses de pissarra.

PAGÈS, M. (2016). Retrats del Montseny: Fesomies de la terra. Anglès: Impremta Pagès