El Fantasma del cementiri de Gaià
Gaià

Cementiri de Gaià, al sector central del terme de Gaià
    Ctra. BV-4401, al km. 5 (a l'alçada de Gaià) camí direcció N-W i després E uns 700 m

Tradició oral
    Tradició recollida en el llibre de Gaià
    Jordi Piñero Subirana

Història que havia sentit explicar un veí de Gaià, concretament Modest Gabarrós. Al poble s'havia mort una criatura al carrer de Gaià i la família no va tenir diners per pagar el funeral. Sembla que al cementiri hi sortia un fantasma, i un dia un veí del carrer, el de cal Jepet, li va dir a la família que miraria de solucionar el problema. Així que un vespre se'n va anar cap al cementiri i hi va trobar un home amb un llum i tapat amb un llençol. Li va dir que es tragués el llençol o li engegaria un tret. De sota el llençol en va sortir el campaner, que li va explicar que el capellà li feia fer tot això. L'endemà el de cal Jepet va anar a veure el capellà i li va pagar els diners del funeral. I li va dir que si no s'acabava aquella comèdia la pròxima vegada li tiraria un tret per més capellà que fos (TORRES; FONT, 2016: 267).

TORRES, Jordi; FONT, Montse (2016). "Màgia i bruixeria. Llegendes i contes", Gaià, t'estimo. Reviu Gaià, Grup de Recerca, Gaià, p. 267.