El Crestó
Sant Llorenç Savall

A la capçalera del torrent de Can Sallent, per una bifurcació de la pista de Collmonner.
    Sector llevantí

Les restes de l'edifici estan en abandó i ruïna.
    Laura de Castellet i Ramon

Ruïna de la qual s'endevinen dos cossos arquitectònics amb part de les parets a banda i banda del camí. A l'est hi ha el cos més gran, de pedra i maó, amb tres parets dempeus i el forat d'alguna finestra i restes d'un cup sense rajols. A l'altra banda del camí i aprofitant una roca com a sostre hi ha una altra construcció, probablement un cobert.

Masia documentada l'any 1761, quan Joan Ubàgols del Paretó va vendre una peça de terra a Manel Pedrós perquè s'hi bastís una casa. Fou finalment abandonada l'any 1883.

AA.DD (2003) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 1 (Els masos de Sant Llorenç, agost 2003), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.