El Castellet
Balsareny

Sector nordest del terme municipal.
    Emplaçament
    Ctra. de Navàs a Prats de Lluçanès (BV-4401), al km. 1,8 camí asfaltat direcció sud (camí del Pla de Vilamajor) uns 200 m i camp situat a ponent.
    369

41.89543
    1.89385
    408241
    4638758
    08018 - 240
    VII-I aC
    Estat de conservació del jaciment desconegut, possiblement força arrasat.
    CCAA 1433
    08018A008000300000DP
    Jordi Piñero Subirana

Jaciment d’època ibèrica que es coneix tan sols per la troballa de material arqueològic en superfície. Es troba emplaçat enmig d’un camp de cereal de forma allargada, el qual queda perfilat pel costat nord per un petit serrat. En aquest camp un afeccionat hi va recollir alguns fragments de ceràmica a mà, oxidada i ibèrica pintada. Amb aquestes poques dades és difícil concretar de quin tipus de jaciment es tractaria i quin devia ser el seu emplaçament concret, ja que no es pot descartar que els materials procedissin del petit promontori que es troba pocs metres al nord del camp.

BADIA I MASGRAU, Josep M. (1984). "Dades arqueològiques i històriques entorn de Navàs", XXVI Assemblea intercomarcal d'estudiosos. Manresa. Centre d'Estudis del Bages, Vol. I. p.117-118.

SÁNCHEZ, Eduard (1987). El poblament pre-romà al Bages. Manresa. Caixa d'Estalvis de Manresa, p.157.