El carrer del Clavari
Artés

Carrer Pla del Clavari

Tradició oral
    Publicat
    diversos
    Jordi Montlló Bolart

En aquest carrer del barri vell d'Artés hi havia un sereno molt famós que tenia totes les claus del poble. Es comenta que era molt bon home i que feia la seva feina puntualment. La gent del poble n'estava tan contenta i agraïda que quan es van anar obrint nous carrers, li'n van dedicar un.
    De la paraula "clau" en van treure "clavari". És així com aquest carrer va néixer recordant el famós sereno.

La recopilació de les llegendes és el fruit d'un treball fet per les escoles de la comarca, que les van transcriure , relatar i il·lustrar. En aquest cas prové del Col·legi Santa Maria. Informació proporcionada per Enric Solergibert.

PRAT, Gemma; DOMÍNGUEZ, Patrícia i BERTRAN, Sònia (1996). "El carrer del Clavari", dins Llegendes i contalles del Bages. La memòria mítica dels nostres avis. Angle editorial. Manresa.