Eix av. Barcelona - Prat de la Riba
Rubí

Rubí Centre . 08191-RUBÍ
    Al nucli urbà de Rubí

Ajuntament de Rubí, Pça. Pere Aguilera, 1, 08191-RUBÍ i altres
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Eix de comunicació urbana que discorre paral·lel a la riera de Rubí i que esta format pels carrers AVINGUDA BARCELONA / CARRER FRANCESC MACIÀ / CARRER RAFAEL DE CASANOVA / CARRER PRAT DE LA RIBA. Conserva forces cases de moments antics encara que reformades pels nous usos. Els edificis amb interès són els següents: AVINGUDA BARCELONA Senars, 13 / 23 - 25 / 43-45 / 53 / 61- 63 (casa Imbert); Parells, 30 / 40-42 (cal Marçal) / 44 / 52 / 56 / 68 / 70 - 72 / CARRER FRANCESC MACIÀ Senars, 27-29 / 33-35 (1921) / 37 (1910) / 41 (1924) / 51 / 57 (1930) / 59 / 61; Parells, 6 / 8 (1903) / 16 / 24 (1900) / 28 / 40 / 52-54-56 (1914, PR) / 78-80 (1920) / 88 (1920) / 94 / CARRER RAFAEL CASANOVA Senars, 5 / 9 / 11 / 13 / 15 / 17; Parells, 6-8- / 10 / 14 / CARRER PRAT DE LA RIBA Senars, 3 / 9 / 27 / 29 / 31-33 (cal Patilles) ; Parells, 10 /

Havia portat el nom de CARRER FONDO. A la cantonada amb el carrer Llobateres amb l'avinguda de Barcelona, era un lloc de parada i comentari dels passejants, per la qual cosa tradicionalment se li deia "el cantó de les mentides".

El 1879 es va voler fer passar la carretera de Molins a Caldes per aquest carrer, però era molt estret, per això se li va donar la denominació de carrer Fondo. El projecte no es va posar en marxa fins el 1894, moment en que es van fer les expropiacions de gairebé 70 finques. Es van enretirar moltes façanes i va donar lloc al carrer més llarg de Rubí i prou espaiós (BENCOMO, 1998).

BENCOMO I MORA, Carme (1998) "L'expansió urbana. Rubí creixent", Butlletí del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, Núm. 42, p. 3-19. Rubí: Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí.