Edificis urbans de Sant Cugat Sesgarrigues
Sant Cugat Sesgarrigues

  Alt Penedès
  A tot el municipi de Sant Cugat

  Coordenades:

  41.36414
  1.75297
  395701
  4579931
  Número de fitxa
  08206-10
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Estat de conservació
  Bo
  En general l'estat és bo, però caldria estudiar-les individualment. En algun cas convé plantejar-se restauracions o rehabilitacions. Alguna d'elles com la de Cal Ton de la Carme estan en procés de rehabilitació.
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Varis propietaris
  Autor de la fitxa
  Tríade scp

  En aquesta fitxa hem volgut destacar un conjunt d'edificis que si bé no tenen una entitat o caràcter per destacar-los individualment, si creiem que tenen un interès o atractiu que els fan mereixedors de formar part del patrimoni arquitectònic del poble. Són cases de tipus urbà, entre mitgeres, o a vegades cases aïllades que destaquen per la composició de la seva façana, per les decoracions, pels portals d'entrada d'arc de mig punt adovellats, o fins i tot per la importància que li atorga la història local. Aquestes són: Cal Masover al c. Sant Antoni, la Torre al c. de la Torre del Gall, Cal Vicenç - Ca l'Agustí i Cal Ton de la Carme al c. Àngel Guimerà, Cal Fontanals al c. del Pont. Una d'aquestes, la Torre del c. de la Torre 1, està precatalogada a les NSP de Sant Cugat.

  Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Cugat Sesgarrigues 419-7-7 (279-127). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: desembre 1998.