Edifici industrial 3
Sant Vicenç de Torelló

Colònia Borgonyà
    Entre els edificis industrials 1 i 5 de la colònia

BCIL (PMU-1 Borgonyà , DOGC 24/04/2006)
    Antoni Rodríguez Fernández / Marta Lloret Blackburn

L'edifici industrial 3 està situat entre els edificis industrials 1 i 5 del complex industrial de Borgonyà. És una nau aïllada de planta rectangular, que es composa de tres cossos allargats orientats de migdia a tramuntana, dels quals el de ponent es va afegir posteriorment. Cadascun d'ells té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Les obertures de les façanes dels dos cossos més antics presenten finestres d'arc rebaixat emmarcades amb ceràmica, distribuïdes de forma regular. A la façana de migdia i tramuntana, cada cos presenta a la part superior un òcul emmarcat amb ceràmica. A l'interior d'aquests cossos s'hi conserven les columnes de fosa com a element de suport de les jàsseres metàl·liques. La decoració ceràmica de les cornises, angles, ràfec i obertures ressalta per sobre del parament de maçoneria. El cos de ponent combina en el parament l'obra vista i l'arrebossat, on s'intercalen obertures d'arc pla arrebossat.

L'edifici industrial 3 va construir-se durant la primera fase d'ampliació de la colònia Borgonyà, vers l'any 1918. Posteriorment, va ampliar-se amb un cos a ponent.

COLOMER, P. [et al.]. (1996). Borgonyà: una colònia industrial del Ter (1895-1995). Vic: Eumo Editorial.