Edifici d'habitatges del carrer Francesc Macià, 82
Olesa de Montserrat

Carrer Francesc Macià, núm. 82

Recentment restaurada.
    Jordi Piñero Subirana

Edifici d'habitatges, emplaçat a la cantonada dels carrers Macià i Mallorca, representatiu de l'època de construcció de l'eixample, entorn de la dècada de 1920. Presenta un tipus d'arquitectura bàsicament popular però amb la incorporació d'elements de qualitat provinents de la tradició classicista i vagament del modernisme. L'edifici és de planta quadrada i consta de planta baixa més dos pisos, amb terrat a la part superior i un petit pati al costat nord. Les dues façanes principals, recentment restaurades, presenten una composició simple però elegant, amb sèries d'obertures resseguides amb un motllurat senzill, que destaca actualment pel contrast de colors. L'angle de la cantonada, de forma arrodonida, centra l'edifici amb un eix marcat per un portal decorat amb columna i els dos balcons dels pisos. A la part superior destaca una cornisa amb dentellons i la balustrada del terrat.

Segons el Cadastra es tracta d'una construcció de l'any 1925.