Edifici carrer Anselm Clavé
Olesa de Montserrat

Carrer Anselm Clavé, núms. 180, 182, 184, 186

Jordi Piñero Subirana

Edifici d'habitatges que dóna una certa monumentalitat a la cantonada entre els carrers Clavé i Salvador Casas, representatiu de l'arquitectura classicista de postguerra, a les dècades de 1940-50. Es tracta d'una edificació que consta de diferents cossos d'alçades variables però seguint un mateix patró. Es distribueixen en dues ales que tenen com a element central i estructurador la torre situada a l'angle dels dos carrers. La decoració es basa en elements del repertori clàssic. Per exemple, una galeria que sobressurt al primer pis, amb balustrada a la part superior i obertura amb frontó semicircular, o finestres amb arc de mig punt al capdamunt de la torre. La resta de cossos tenen majoritàriament planta baixa més dos pisos i la part interessant arquitectònicament es limita a les façanes, on es combinen les finestres rectangulars amb altres que estan rematades amb frontons. Destaca el ràfec de la teulada, suportat amb cabirons d'inspiració clàssica. La planta baixa té diverses portes que donen accés als diferents blocs d'habitatges i també acull alguns establiments comercials, entre ells una entitat bancària.