Edifici al Carrer de les Tres Fonts, 14
La Pobla de Claramunt

Renaixement
    XVI
    Edifici molt deteriorat i a punt d'ensorrar-se.
    Jordina Sales Carbonell

Amb la façana orientada a l'est i presidint la plaça de la Vila, es localitza aquesta casa entre parets mitgeres i de planta rectangular, no molt gran, que disposa de planta baixa i tres pisos. La planta baixa i els dos primers pisos conserven elements antics de diferents centúries, mentre que la tercera planta és un afegit recent fet de totxana i inacabat.
    Allò més singular d'aquest edifici és la meitat inferior de la seva façana, on es possible veure-hi una portalada descentrada respecte a l'eix central de la façana, i amb dues arcades consecutives: la primera seria la d'arc de mig punt, adovellada; la segona seria la més petita i d'arc rebaixat, i es projectaria a partir de l'obliteració de la part superior de la primera portalada. La finestra de la segona planta té detalls decoratius i motllures que apunten ja cap a l'estil renaixentista; de fet, conserva una cartel·la on es llegeix l'inici d'un any del segle XVI: 15[...].
    A nivell de planta baixa i primer pis s'aprecia molt bé la construcció a base de filades més o menys regulars de blocs de pedra mitjans ben tallats, segons una tècnica pròpia de la Baixa Edat Mitjana i dels segles XVI-XVII.

A la fitxa de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, aquest element apareix denominat com 'Façana al Carrer de les Tres Fonts'.

El carrer de les Tres fonts és una de les artèries més característiques i primitives del nucli històric de la Pobla de Claramunt, i en el punt precís on es troba aquesta casa és on el carrer s'obre a la plaça de la Vila, on hi hagué l'antic edifici del consistori municipal des de la Baixa Edat Mitjana. Pel que fa a aquesta casa del carrer de les Tres Fonts en concret, de la que no se'n coneixen referències històriques publicades, per la tipologia de la construcció (si més no pel que fa a la seva planta baixa) cal situar-la dins el segle XVI, encara que el fet que es trobi en una àrea que fou poblada a partir de mitjans segle XV podria fer-ne remuntar els seus orígens un segle.