Edifici a l'Avinguda Pompeu Fabra, 24
La Pobla de Claramunt

Avinguda Pompeu Fabra, 24
    A l'extrem sud del barri de les Figueres.

Jordina Sales Carbonell

Es tracta d'una casa urbana entre parets mitgeres amb una façana notablement decorada. La planta és quadrangular i disposa de planta baixa, primer pis i terrat català. Té una porta i una portalada d'accés a la planta baixa, adintellades. Però els elements d'interès històric-artístic es troben a nivell de primer pis, on s'hi emplacen tres finestres amb balconada, el contorn de les quals està decorat mitjançant esgrafiats amb profusió de volutes i motius vegetals. Al dintell del balcó central hi ha les inicials DM inscrites. Les baranes dels balcons són de ferro forjat amb decoracions geomètriques i petites volutes
    Sota el ràfec, també esgrafiada, una sanefa de motius vegetals molt estilitzats s'estén a banda i banda i passa per sobre dels respiradors del terrat. Finalment, la façana està coronada per una balustrada que abasta tot el recorregut de l'edifici.

A la fitxa de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, aquest element apareix denominat com "Façana a l'Avinguda Pompeu Fabre, 24".

No es disposa de notícies històriques publicades sobre aquesta casa construïda dins el primer quart del segle XX al peu de la carretera que anava d'Igualada cap a Carme i Capellades tot passant per la Pobla de Claramunt.