Edifici a la Plaça Major, 12
Vilanova del Camí

  Anoia
  Plaça Major, 12
  Emplaçament
  A la plaça Major de Vilanova del Camí
  299

  Coordenades:

  41.57171
  1.6354
  386231
  4603125
  Número de fitxa
  08302 - 32
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Segle
  XVII
  Any
  1679
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  6333712CG8063S0001ID
  Autoria de la fitxa
  Miquel Gea Bullich

  Edifici reformat recentment , de planta baixa i tres pisos, del qual en destaquen les restes de l'antic portal a la façana principal (nord-est). Es tracta d'un arc dovellat de molt bona factura que s'ha conservat integrat en el mur de façana d'aquest habitatge de la plaça Major de Vilanova. És de mig punt i està confeccionat amb dovelles de pedra molt ben treballades. A la dovella central hi consta la data de 1679, que arran del desgast costa de llegir.

  Tot apunta que l'arc se situa en el seu emplaçament original, fet que posa de manifest que el nivell de circulació de la plaça Major en aquest punt ha estat rebaixat molt ostensiblement en aquests quasi 350 anys, atès que actualment l'arc queda a una alçada desmesurada.
  Desconeixem si la resta de l'edifici conserva algun element original. Exteriorment es pot apreciar que ha patit reformes en profunditat especialment a la planta baixa. La mida petita de les finestres de la planta primera (segons el nostre parer aquesta seria la planta baixa original), planta segona, planta tercera i planta quarta o golfes pensem que ens estan indicant que aquestes obertures són, sinó originals de la finca, sí força antigues.
  Pel que nosaltres hem pogut esbrinar, és l'edifici amb una datació més antiga de Vilanova del Camí (pel que fa al nucli urbà).