Drac de Capellades
Capellades

Costumari
    Es va cremar i ha desaparegut
    Colla dels Dimonis
    Juan Garcia Targa

Drac construït totalment amb fibra de vidre. El seu pes és de 45 kg. Transportat per una sola persona. Les seves dimensions són: 3,5 m. de llargada, per 1,5 m. d'amplada i 2,5 m. d'alçada. Té 8 punts de foc, repartits entre la boca, les mans, l'esquena i la cua. Creat a partir d'una votació popular del poble, en la qual s'escollí el disseny del drac d'entre 15 models exposats a la fira capelladina l'any 1995. Restaurat per a la 1a Trobada de Bestiari Festiu de les Comarques Centrals de Catalunya de l'any 2000, moment en què al drac se li van posar ales fixes, canviar suports dels punts de foc, arnés portador i es va pintar de nou.

Va ser construit l'any 1995, amb un pes de 45 Kg.
    Joan Calveras, Toni Marles i Dimonis de Capellades
    Llargada: 350 cms.
    Amplada: 150 cms.
    Alçada: 250 cms.
    Carregada interiorment per 1 persona
    Foc 8

El Drac de Capellades ha quedat cremat després de patir un incendi el passat 21 d'agost quan tornava d'actuar de la Penjada d'Estelades de Vilafranca del Penedès, un dels actes previs de la Festa Major d'aquesta població.

[Img #24425]
    El Drac, en el moment en què s'estava cremant / Dimonis de Capellades
    Del Drac, que enguany complia 20 anys i que recentment havia estat polit i repintat, només n'han quedat les extremitats, braços i ales i el cap. La peça es va cremar dins al camionet que la transportava, conjuntament amb el toldo i d'altres materials.