Dolmen de Can Marquet de Grevalosa
Castellfollit del Boix

Camí que va de la Font de Regordosa a Cal Marquet

Edats dels Metalls
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El dolmen de Can Marquet es troba situat a uns 300 m a l'oest de la masia de Can Marquet. Es tracta d'un dolmen simple, tipus cambra pirinenca o caixa megalítica. La cambra funerària és de planta rectangular construïda per dues grans lloses verticals amb una llosa de capçalera interna. Conserva una de les lloses de la coberta. Totes les lloses són de gres local. Del túmul es conserva l’anell perimetral de 7 m de diàmetre, especialment a la part posterior de la cambra.

Descobert l’any 1975 per Miquel Cura durant unes prospeccions realitzades a la zona, qui posterirment va dur a terme una intervenció arqueològica.

El propiteri de la Can Marquet ja en tenia constància de la seva existència tot i que el considerava una barraca de vinya, ja que tenia  parets de pedra seca que li convertien. A la seva descoberta fiu restuarat i les parets de pedra seca van ser eliminades.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

CARRERAS, E.; FÀBREGA, A.; TARRÚS, J. (2005). Els monuments megalítics del marge dret del riu Cardener (Bages) a PYRENAE. 36.

DAURA, A; GALOBART, J. (1982): L’arqueologia al Bages. Manresa. Col·legi de Doctors i Llicenciats, 1982. Les Fonts. Quaderns de recerca i divulgació; 5.