Dites relacionades amb els llops de Rocafort
El Pont de Vilomara i Rocafort

Tradició oral
    Recull bibliogràfic
    Jordi Montlló Bolart

Els de Rocafort i els de Navarcles comparteixen una dita amb lleugeres variants. Els primers diuen: " Talamanca el llop s'hi tanca, a Mura el llop hi pastura, a Rocafort el llop s'hi ha mort i al Pont l'hi fan el clot"; mentre que els segons responen: "A Mura el llop hi pastura; a Granera, el llop hi té la pastera; a Talamanca el llop s'hi tanca i a Rocafort el llop s'hi mor".

El Pla del Llop és un topònim que cal situar dins La Roviralta.

lsidre Casasaies, pagés del Pont de Vilomara nascut el 1865, explicava que un dia tornant de Sant Vicenç per la pujada del Marcet, li van sortir dos llops. Es va deslligar la faixa i l'anava
    arrossegant per terra, bo i movent-la com si fos una serp fins arribar a casa.

ESTRUCH i SUBIRANA, Maria (2004). Avui dia ja no es veu l'orella del llop. (Memòria històrica del llop a la comarca del Bages). Dins Revista Dovella, primavera - estiu, pàgs. 37 a 43