Cup de Navarcles
Rellinars

El Gibert de Baix
    Llera dreta del Torrent de la Font d'en Sala

Regular
    L'espai es manté net de vegetació i tancat per evitar que s'hi puguin fer destrosses. Però manca una de les cobertes i la vegetació que creix a l'interior de les tines està malmetent els cairons vidriats del seu interior.
    08178A010000030000OJ
    Jordi Montlló i Laura Bosch

El Cup de Navarcles és un edifici destinat a l'elaboració de vi, situat entre el mas de les Ferreres i el Gibert de Baix. Per accedir-hi cal agafar el camí de Les Codines.
    Es compon de tres edificis annexats. Els dos primers són les tines, amb un primer edifici amb la coberta a un sol vessant i teula àrab, més alt, amb la portella característica de fusta que ha perdut els graons d'accés. El segon edifici, adossat a la part posterior, també conté dues tines de planta circular. Sembla més antic però no conserva la coberta (que era a un sol vessant) i la vegetació arbustiva creix al seu interior. El darrer dels edificis està situat a peu del camí i és el més gran de tots. Es tracta d'un celler amb les respectives boixes. S'hi accedeix per una única porta de fusta, feta amb taulons, situada a la façana orientada al sud-oest, amb brancals i llinda de pedra. Per sobre mateix un petit arc de descàrrega fet de pedra i maó i una finestrella de fusta.
    Al bell mig de la façana principal d'aquest conjunt sobresurt la façana d'un tercer edifici, que podria tractar-se de les restes d'un habitatge estacional. La coberta era a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana, orientada al sud-est. La primitiva porta s'ha transformat en una mena de finestral amb volta de mig punt. A mà esquerra s'observa una llinda de fusta, probablement una antiga finestra tapiada i repartides entre la planta baixa i el sota coberta quatre obertures, totes elles amb brancals, llinda i ampit de travertí a excepció de la finestreta de la planta baixa, a ma dreta que té una llinda de fusta.

L'edifici pertany al Gibert de Baix. Segons la informació proporcionada pel senyor Josep Letosa, propietari del mas, com que les tines i el celler estaven a tocar de la casa, no va caldre mai fer-ne a l'interior de la masia.

AJUNTAMENT DE RELLINARS (2014). Catàleg de masies i cases rurals; dins Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.