Crist del Mujal Cabrils

Maresme
Camí del Mig / Camí de la Mina

Coordenades:

41.51638
2.39185
449255
4596261
08030-114
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Modern
XVIII
1788
Bo
Inexistent
Fàcil
Religiós
Pública
Mancomunat amb Cabrera, Vilassar de Mar i Cabrils
Jordi Montlló Bolart

Capelleta dedicada al Sant Crist ubicada en el camí del mig en el límit dels termes municipals de Vilassar de Mar, Cabrera i Cabrils. Planta quadrada amb la coberta a quatre vessants; amb els tremujals de rajoles de color blau i blanc fent ziga-zagues. Coronament amb una creu de ferro. Porta de reixa de ferro i vidre. Paret d'obra arrebossada i pintada de blanc.
L'entorn s'ha condicionat amb el sòl de pissarra, un fanal i un banc de pedra al costat.

La llinda de la porta antiga portava la data de 1788.

S'han trobat documents de l'any 1777 que parlen d'una creu en aquest mateix lloc. L'oratori estava mig abandonat i davant els plans d'urbanització de l'entorn, una sèrie de veïns de Vilassar de Mar van endegar una campanya per a la rehabilitació d'aquesta capella i la fer extensiva als ajuntaments de Cabrils i Cabrera. Es tracta d'una cruïlla de camins que afecta per igual les tres poblacions.
S'hi vol institucionalitzar un aplec anual el següent dissabte després del 3 de maig; però de moment no ha arrelat prou.
Finalment, el 8 de maig de 2005 es va inaugurar la remodelació del Crist del Mujal amb una festa en la que van participar les autoritats civils i eclesiàstiques dels tres pobles; amb una xocolatada la participació dels bastoners de St. Quintí de Mediona.
Com a informació complementària dir que Mujal ve de mujada. És a dir, parcel·la de terra que poden llaurar un parell de bous en una jornada.