La primera documentació on es fa referència a aquestes creus és un plànol de l'any 1747, signat per Mateu Puig. L'origen d'aquestes creus no es coneix del cert. Es diu que l'aspecte de Mont Calvari és a causa de tractar-se del final d'un Via Crucis de l'orde dels Caputxins de Granollers. Altres tradicions situen la tomba de tres monges en aquest indret. També es diu que hi ha enterrats tres aviadors de la Guerra Civil espanyola, tot i que és del tot impossible tenint en compte la data de 1747.
Segons Alcaide et alii (2009) "Molt probablement aquestes creus van ser instal·lades en ocasió de la celebració d'una Santa Missió, en data que no es pot precisar. Del que sí es té constància és que el 30 de juliol de 1967 les creus van ser totalment renovades. Durant alguns anys els feligresos de la parròquia de Montmeló hi pujaven en processó, ja que l'indret era una estació més del Via Crucis de Divendres Sant". Però en el llibre Aproximació històrica de Montmeló. Segle XX (AA.DD, 2021, pp. 645) s'explica que el novembre de 1954, Amics de Montmeló organitzen una festa per commemorar el primer aniversari del canvi de les Tres Creus "Tuvo lugar en la cima del Turó de les Tres Creus una gran costellada, con motivo del I aniversario de la colocación de las tres cruces de piedra y su bendición, en sustitución de las desaparecidas". Per tant, estem parlant de la Santa Missió de l'any 1953.
Les darreres creus són un encàrrec de l'any 1967 a l'empresa "Construcciones Cartró", i restaurades posteriorment l'any 2001.