Creu termenal del cementiri
Sant Quirze de Besora

Carretera de Vidrà núm. 31 en uns terrenys que es coneixen com a "Robirosa"
    Al costat de la porta d'entrada del cementiri municipal i al costat de la BV. 5227. Pk.0,5

XIV-XIX
    Bo
    Li manca la part superior de la creu de pedra o ferro forjat i de la que tant sols hi ha el forat de l'encaix.
    5616812DG3651N0001SL
    Pere Cascante Torrella

Es tracta d'una creu de terme situada davant del cementiri de Sant Quirze de Besora i al costat de la carretera de Sant Quirze de Besora a Vidrà.  Sembla ser que antigament es situava al capdamunt del carrer de les Roques i al costat de l'antic camí ral de Sant Quirze a Santa Maria passant pel costat del recinte de les muralles. Consta d'un base de planta circular esglaonada mitjançant un esglaó de pedra picada i un sòcol també de pedra però amb un diàmetre més petit que sosté un fust (arbre) octogonal que sosté la llanterna. Aquest element correspon amb la part que sustentaria la creu, avui desapareguda i de la que es conserva el forat o encaix. La decoració de la part de la llanterna és vegetal. Està construïda amb pedra picada buixardada. Sembla que ha estat molt restaurada o fins hi tot reconstruïda.

Sembla que aquesta creu originàriament estava situada al capdamunt del camí del carrer e les Roques i prop de la confluència del camí ral de Sant Quirze a Santa Maria. sembla ser que es tractava d'un camí que circumdava la muralla per darrere del carrer dels Patis i a través del carrer de les Roques ascendia en aquest punt