Creu del cementiri de l'església de Sant Romà de la Clusa
Castell de l'Areny

Al cementiri de l'església de Sant Romà de la Clusa.
    Per accedir a Sant Romà podem agafar la pista que surt des de la carretera de Castell de l'Areny.

Les lloses de la mesa mostren esquerdes, tot i que estan segellades.
    Bisbat de Solsona. Pl. Palau, 1. 25280 Solsona
    Sara Simon Vilardaga

La creu del cementiri de la Clusa està formada per dues parts diferenciades. D'una banda, el basament de pedra i de l'altra, la creu de ferro situada damunt de la base. El conjunt mostra unes mides màximes de 150 cm d'alçada en el punt més alt, 51 cm d'amplada i 50 de profunditat. El basament és format per un peu de pedra de secció quadrangular, construït amb carreus i pedres irregulars, al damunt dues lloses planes a manera de mesa, amb els angles més o menys arrodonits i a la part superior de les lloses trobem una xifra gravada no del tot entenedora, sembla correspondre a un mil sis-cents seixanta i pico (166?). La creu està formada per dues peces de ferro de secció plana unides formant una creu llatina, està clavada al pedestal per la part inferior.

La creu està ubicada al cementiri de l'església de Sant Romà de la Clusa fet que denota la seva funcionalitat com a padró d'atribucions purament religioses.