Creu del cementiri
Santa Eugènia de Berga

C/ Sta Eugènia - C/ del Reguer. Antic Cementiri. 08507 Santa Eugènia de Berga.

En previsió de les obres d'ordenació urbanística en aquest indret la creu serà traslladada.
    Ajuntament de Santa Eugènia. Plaça Major, n.1. 08507 Santa Eugènia de Berga.
    Anna M. Gómez Bach

La creu esta formada per cinc nivells: el sòcol (mides 90x90) i una alçada de 45cm; la columna, rodona, amb una alçada de 63cm i 88cm de circumferència: el cub, amb una creu gravada a cada costat, que amida 35x35 cm i una alçada de 26cm; i la creu de ferro que té una alçada de 1,45cm i una amplada de 85cm. Es troba situada al bell mig del recinte, al passadís que condueix de la porta principal a la capella. Està envoltada de parterres amb boixos, arbustos i gespa. En algun punt del sòcol ha saltat el ciment i la vegetació, fongs, creixen a les parts inferiors. Tot i això, es pot dir a grans trets que presenta un bon estat de conservació. El cub amb les creus, sobre on s'aixeca la creu, és una peça nova que s'instal·là en substitució d'una pedra, petada, que tenia una data gravada.

Estructura de fàbrica recent.