Creu de Terme de Sant Martí Sesgueioles
Sant Martí Sesgueioles

Catàleg de béns a protegir (POUM 2012)
    Número de registre: 6172. Inventari del Patrimoni Arquitectònic
    Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles
    Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Creu de terme situada a l’alçada del cementiri de Sant Martí Sesgueioles. Consta d’una base de pedra octogonal. La part superior del fust es la més antiga, està molt degradada i les figures representades es mostren irreconeixebles. La creu pròpiament dita és trevolada. La decoració dels braços és realitzada amb elements vegetals que emmarquen medallons. Per una banda hi ha la representació de Jesucrist crucificada envoltat del símbol dels quatres evangelistes. A l’altra banda, la figura emmarcada és la de la Mare de Déu i als braços hi ha decoració floral.

L'accident d'un camió l'any 1980 l'enderrocà la qual cosa va obligar a fer la seva construcció, la part original es redueix a la base i una part del fust.