Creu de terme de Pujalt
Pujalt

Pl. de Sant Andreu. Pujalt

Bisbat de Vic. C. Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Creu de terme situada dins un parc infantil, davant de l'església de Sant Andreu. És una creu celta de pedra de braços rectes sense terminacions. En una cara presenta tallada la imatge de Crist crucificat, que té les cames mutilades, i a l'altra la Verge. Al capitell hi ha gravat l'any 1980. El fust és de secció hexagonal i està fixat sobre un pedestal quadrangular i tres graons de pedra.

L'actual creu de terme, situada front l'església de Sant Andreu de Pujalt, s'ubicà en aquest espai l'any 1980. Va ser reconstruïda per veïns del poble utilitzant parts de l'antiga creu com la base o el fust. La creu és completament nova.
    L'antiga datava de l'any 1695 i estava situada front Cal Lluc, al carrer de la Bassa i va ser destruïda per una forta ventada l'any 1915.

Anoia pam a pam'95 : 7 de maig Òdena-El Bruc : 14 de maig Piera-Masquefa : 21 de maig Pujalt-Calaf : 28 de maig Orpí-La Llacuna, 1995. Centre d'estudis Comarcals d'Igualada- Ateneu Igualadí.
    GIRALT, C. (1995). El Retaule de la Puríssima Concepció de Pujalt. Ajuntament de Pujalt.