Creu de terme de la Creueta
Montmajor

Sant Feliu de Lluelles
    Al camí cap a La Torreta, al trencant que porta a la casa Cortielles de Navès.

Ajuntament de Montmajor. Plaça del Mercat s/n. 08612 MONTMAJOR
    Cortés Elía, Mª del Agua

La creu es troba a l'esquerra del camí, en un trencant del camí que porta des de Pegueroles a La Torreta i Sant Feliu de Lluelles, el trencant porta a la casa Cortielles del terme de Navès. La creu es troba al camí Ral de Berga a Solsona i, tot i que està dins els terme de Navès, es fa fitxa ja que està relacionada amb Pegueroles. Està a 0,5 km de La Torreta i 3,3 km de Sant Feliu de Lluelles. La creu és de ferro i es troba situada sobre una roca a la que s'ha donat una forma un xic arrodonida. És una creu molt treballada amb diferents elements decoratius. Els extrems dels braços estàn decorats amb flors de llis, mentre que als angles interiors s'han disposat quatre elements decoratius en forma de c amb els extrems enroscats cap a l'interior. Hi ha restes de pintura blava. Tot el conjunt es troba situat en un lloc elevat de base rocosa, de manera que es divisa perfectament des del camí.

Les creus de terme es posaven a l'entrada d'algunes poblacions, monestirs o als camís marcant el terme jurisdiccional d'un poble, o en una cruïlla de camins, i generalment a prop d'una església.