Creu de les Tàpies

C/ Llopart
    Emplaçament
    Situada en la cruïlla de la carretera de Barcelona a Santa Creu de Calafell. Al final del C./Llopart

41.23871
    1.81182
    400433
    4565937
    08270 - 496
    Ajuntament de Sitges, Pl Ajuntament s/n, Sitges 08870
    Laia Massansalvador Soler

La creu de les tàpies està situada en la cruïlla de la carretera de Barcelona a Santa Creu de Calafell amb el ferrocarril, prop del pas a nivell, i al capdamunt del carrer Llopart. Es tracta d'una creu que indica l'entrada a la vila, és feta de ferro forjat i es troba al capdemunt d'un fust vuitavat de pedra que disposa d'un basament circular.

El nom " de les Tàpies " li ve per la situació original d'aquesta peça. La creu estava situada en un dels murs que fins a mitjan del s. XIX envoltaven la vila de Sitges; la Creu de les Tàpies quedava situada a l'antic portal de llevant.

VILÀ SOLER, J. (1998). "Diversòrum sitgetà entrellat de costums, fets i dites populars". Quaderns de Sitges. Ajuntament de Sitges.