Creu de la Santa Missió de Valldeperes
Navàs

Bages
    Sector nord-oest del terme municipal. Valldeperes, antiga quadra autònoma, pertanyent a l'antic terme del castell de Castelladral. Actual parròquia de la Coromina (Cardona)
    Emplaçament
    Carretera a Cardona (C-55), al km. 57,9 (al polígon La Cort, de Cardona), pista asfaltada en direcció est i després nord-est, uns 2,5 km.
    479

41.90766
    1.7307
    394727
    4640303
    08141 - 198
    1951
    08140A015000320000IL
    Jordi Piñero Subirana

Creu de la Santa Missió emplaçada vora l’església de Santa Fe de Valldeperes, al costat del camí que hi condueix, per la banda sud. Consta de dues grades de planta quadrada, amb un pedestal cúbic al damunt que té la inscripció “SANTA MISSIÓ 1951”. A la part superior s’aixeca una creu llatina. Tota l’estructura és de ciment.

Durant les dècades de 1940 i 1950 les santes missions van tenir una revifada important i es van fer creus d'aquestes característiques a moltes poblacions. Les santes missions eren una sèrie continuada de prèdiques i altres exercicis pietosos fets en una localitat sota la direcció d'uns sacerdots anomenats missioners. Segons la inscripció de la creu, aquesta es va fer l’any 1951.