Creu de la Santa Missió
Cànoves i Samalús

Av. Josep Crous, s/n. 08445 Cànoves i Samalús
    Davant la pista poliesportiva

Ajuntament de Cànoves i Samalús
    Marc Guàrdia i Llorens

Creu erigida en blocs de pedra sorrenca de grans dimensions. Es tracata del característic element commemoratiu en record de la Santa Missió, ubicada a l'entrada del nucli de Cànoves. La creu es presenta erigida sobre un doble podi quadrat. La part basal fa 1x1 m., seguit d'un segon podi de 55x55 cm. La creu té unes dimensions de 140x70 cm. L'alçada totaldel conjunt assoleix els 2 metres d'alçada. La peça presenta una inscripció al creuer de la creu, on s'hi pot llegir "Santa Missió", i la data "1953" inscrita al podi.

El fet que la creu es trobi en aquest emplaçament es deu a que era l'única via d'entrada al poble.

Les santes missions són prèdiques continuades, lliçons doctrinals i exercicis pietosos fets durant alguns dies en una parròquia concreta, per uns sacerdots anomenats missioners.