Cova de can Nadal
Sant Pere de Vilamajor

Urbanització Refugis del Montseny
    A ponent del marge del camí de Vallmanya, a l'alçada d'una caseta i una torre elèctrica.

Hi ha roques despreses del sostre.
    Virgínia Cepero González

La Cova de can Nadal es situa a un indret de gran desnivell, a pocs metres a ponent del marge del camí de Vallmanya (Urbanització Refugis del Montseny), a l'alçada d'una caseta i una torre elèctrica.
    Són unes antigues mines de lignit (carbó) abandonades, excavades al segle XIX. Des de la cavitat principal s'accedeix a una galeria, d'uns cinquanta metres de profunditat.
    Hi ha grans roques despreses del sostre, que mostra esquerdes i algunes fluorescències blanquinoses.

És una de les mines que els vilamajorencs van excavar al segle XIX, buscant ferro i carbó.
    Durant la Guerra Civil (1936-1939), alguns homes s'hi va amagar per a no anar al front.

GARCIA i BURDOY, J.Mª (2004). "Les feines antigues del bosc i la muntanya". Quaderns de Vilamajor, 4. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 75.
    HERRERO i BARÓ, H. (2003). "Rutes de l'aigua (I)". Quaderns de Vilamajor, 3. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 73-74.
    SAGRERA BASSA, Teresa (2009). Vols que t'expliqui…Vilamajor? Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p.16.