Cova de Can Muntaner
Olivella

Serra de Font Tordera
    Al vessant sud de la serra de Font Tordera, a escassos metres per sobre de la riera de Begues.

Xavier Esteve i Gràcia

Gran boca d'entrada (8,75 metres d'alt per 19 metres d'ample) que inicia en rampa ascendent una galeria de 19 metres de longitud que resta totalment tancada.
    En el costat dret de la mateixa entrada hi ha una petita galeria hi ha una petita galeria de poc més de 2 metres, estreta i obstruïda per blocs.

El maig del 1980 membres del Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú) exploraren la cavitat.
    El desembre de l'any 2006 s'hi excavaren sondejos arqueològics de 2x1 metres(Castellà, 2007). Aquests proporcionaren resultats negatius des del punt de vista arqueològic. Els estrats que es documentaren eren d'aportació fluvial. Es conclou que, sense excloure la possibilitat de que la cavitat hagués estat ocupada en èpoques pretèrites, la riera de Begues l'hauria erosionat i aportat sediments repetidament, esborrant les possibles traces que n'haguessin quedat

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA TALAIA. "Cadastre espeleològic del terme d'Olivella". Butlletí Biblioteca Museu Balaguer. VI època. Vilanova i la Geltrú.
    BORRÀS, J. (1974). Catálogo espeleológico del macizo del Garraf. Vol. III. Barcelona. p. 152-154.
    CASTELL, J., TEJEDOR, J. (1981). "Cadastre espeleològic de la comarca del Garraf (1a part)". Butlletí de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. VI època: 169-204. Vilanova i la Geltrú.
    CASTELLÀ, A. (2007). Memòria de la intervenció arqueològica a la cova de Can Muntaner i de la documentació del Barret del Rector i de la cova del Tramper. Arxiu Servei d'Arqueologia i Paleontologia.
    MIRET, J. (1993). "Jaciments prehistòrics a l'aire lliure del massís del Garraf", Olerdulae, gener-desembre 1993. Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca